Hae
Stuff About

Ilkeät kommentit ja muiden alas polkeminen

Olin torstaina katsomassa Noin viikon studion nauhoituksia Ylellä, jonka jälkeen minä ja muutamat muut somevaikuttajat (yrjöän tuolle sanalle, mutta ei voi mitään) jäimme juomaan skumppaa ja keskustelemaan siitä, miten suhtaudumme ilkeisiin kommentteihin ja millaisia kommentteja meille on tullut vastaan.

Ilkeät kommentit roskakoriin

Itse en ole mitään todella ilkeitä kommentteja saanut, mutta jonkin sortin vittuilua kumminkin – todella vähän tosin. Niitä ei kuitenkaan minun kommenttiboksissa nähdä, sillä siirrän sellaiset automaattisesti roskakoriin. En halua käyttää aikaani vastatakseni kommentteihin, joiden tarkoitus on ainoastaan loukkaaminen ja vittuilu. Rakentavaa kritiikkiä ja kehitysehdotuksia on ihanaa saada, mutta jos kommentti on vain länkyttämistä ilman punaista lankaa, en julkaise.

Osa keskustelussa mukana ollut kertoi julkaisevansa kommentit (tietty kaikilla alustoilla ei voi suodattaa) ja jaksaa vieläpä vastata niihin. Itse vastasin länkytyskommenttiin kerran, mutta sama ihminen alkoi lähetellä niitä lisää, eikä siitä tullut loppua. Sen jälkeen päätin, etten tuhlaisi sellaiseen enää aikaani. Tulin tästä myös pahalle tuulelle (kukapa haluaisi käyttää vapaa-aikaansa väittelyyn, jossa ei ole päätä eikä häntää).

Osa perusteli ilkeisiin kommentteihin vastaamista sillä, että kun vastaa ystävällisesti, tyypit eivät yleensä kehtaa kommentoida enää uudestaan. Varmasti toimii hyvin, jos haluaa ja jaksaa nähdä vaivan. Oma toleranssini ilkeilylle on aika nollassa 10 vuotta jatkuneen koulukiusaamisen jälkeen, joten jos kommentin ainoa tarkoitus on ilkeily, olen ottanut niihin aika kylmän linjan – roskiin vaan! 😀

Ilkeät kommentit, Stuff about

Ilkeät kommentit, Stuff about

Onko pakko kirjoittaa niin ilkeään sävyyn?

Kuten olen kertonut, käytän LinkedIniä aktiivisesti ja tykkään herätellä keskustelua erityisesti työelämään liittyvistä teemoista. Siellä ihmiset ovat pääsääntöisesti todella asiallisia ja eriäviä mielipiteitä tuodaan esille hyvien tapojen mukaisesti.

Toisinaan somessa törmään kuitenkin keskusteluihin tai postauksiin, jossa kerrotaan mielipiteitä tietystä tyypistä tai tietynlaisista ihmisistä ilkeään sävyyn. Karvani nousevat heti pystyyn jos huomaan, että joku ihminen kirjoittelee somessa ja osoittelee sormella tiettyä ihmistä tai tiettyjä ihmisiä – joskus jopa heisän omilla nimillään. Pidän siitä, että eriäviä mielipiteitä esitetään, mutta jos julkaisun tarkoitus on polkea toista alas tai saattaa tämä naurunalaiseksi, kyse on kiusaamisesta eikä mielipiteiden vaihdosta.

Asiat voi ilmaista toisellakin tavalla

Jos julkaisun tai esimerkiksi vastinekirjoituksen tarkoitus, on saada vastapuoli ajattelemaan asiaa toiselta kantilta, ilkeily toimii harvoin. Siinä tulee väkisinkin vastaikkainasettelu ja valtataistelun fiilis. Mielestäni on tärkeää muistaa, että asiat riitelevät – ei ihmiset. Ainakin niin sen kannattaisi mennä. Jos esimerkiksi löytäisin tämän postauksen julkaisun jälkeen vastinekirjoituksen, jossa sanottaisiin minun olevan yliherkkä idiootti, voi olla, että se olisi ainoa asia, mitä minulle jäisi tekstistä mieleen. Jos sen sijaan joku viittaisi kirjoitukseen ja toisi oman näkökulmansa esille hyvässä hengessä, minulle jäisi siitä todennäköisesti muitakin ajatuksia. Ymmärrättekö pointtini?

Onneksi on paljon ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella eriävistä näkemyksistä ilman mitään ilkeilyä ja vastakkainasettelua.

Miten itse suhtaudut ilkeisiin kommentteihin?

Lue myös: Paljonko rahaa on tarpeeksi? ♥ Kuumottavimmat leffat x3 ♥ Kun oma kroppa ahdistaa ♥ 8x miksi hemmetissä?! ♥ Hoikistu napostelemalla? ♥  Voiko pelkällä liikunnalla laihtua?Mihin käytän rahaa? – rahapäiväkirja ♥ Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Vältä krapula – 7 vinkkiä ♥ Paljastuksia bloggaamisesta! ♥ Kunnon repsahtaminen raskauden jälkeen ♥ Miksi assarin tehtävään vaaditaan maisterin koulutus?Painoindeksi on hölmö keksintö ♥ Feikit somettajat – missä menee raja? ♥ Miten herkuttelen?

Kuvat: Jutta Hirsimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *