Hae
Stuff About

Pitääkö aina olla tavoitettavissa?

Olen huomannut, että monesti nykypäivän työelämässä oletetaan, että sähköposteihin ja muihin viesteihin vastataan saman tien. Miksi ihmeessä? On täysin mahdotonta pitää yllä hyvää työvirettä, tehoa ja keskittymiskykyä, jos ajatukset hajoavat koko ajan eri viestimien kilahduksiin. Moni perustelee tätä sillä, että työssä on nopeasti muuttuvia tilanteita. Totuus on kuitenkin se, että harvassa työssä on niin vakavista asioista kyse, että täytyy reagoida salamannopeasti. Jos työ on jatkuvasti sellaista, mielestäni olisi fiksua miettiä, jotain muuta ratkaisua. Jos keskittyminen tiettyyn tehtävään katkeaa, asiaan uppoutuminen kestää tutkimusten mukaan 20-40 minuuttia. Se on aika kauan. Jos kyttää koko ajan puhelinta ja sähköpostia, missä välissä tekee ne tiivistä keskittymistä vaativat työt?

Työn jatkuva keskeytyminenTyön jatkuva keskeytyminen

Jatkuvat keskeytykset eivät ole hyväksi

Olen itse kokeillut tällaista työskentelytapaa ja voin sanoa, ettei se ole hyväksi – ei taatusti kenellekään. Aina kun ehdin syventyä tehtävään, joku viestintäväline kilahti, jonka jälkeen keskittyminen on tipotiessään. Yhtäkkiä huomasin, että olen monta tuntia tehnyt työtehtävää, jonka normaalisti hoitaisin tunnissa. Aika on mennyt sähköpostiviesteihin vastailuun, puhelinpalavereissa roikkumiseen sekä siihen, että suhaan monen eri työtehtävän välissä edestakaisin ja yritän miettiä, mitä ihmettä olin juuri tekemässä. Tuntuu, että koko ajan tekee kamalasti töitä, mutta tulokset ovat laihat. Masentaa, epämotivoivaa, sekä haitallista työlle ja hyvinvoinnille.

Viime viikot olen työskennellyt niin, että pidän puhelimen äänettömällä ja luen sähköpostit pari kertaa päivässä. Pidän tauot ja teen yhtä tehtävää kerrallaan. Saan huomattavasti enemmän aikaa lyhyemmässä ajassa, eikä iltapäivällä ole olo kuin rekan alle jäänyt. Suosittelen kokeilemaan!

Lue myös: Ilkeät kommentit ja muiden alas polkeminen ♥ Työpaikkakiusaaminen – kun esimies kiusaa ♥ Miksi muiden menestys ärsyttää? ♥ Vasemmistoajattelu – laiskuuden merkki? ♥ Asia jota kadun ♥ Miltä näyttää 165cm & 55kg? ♥ Media-alaa opiskelemaan! ♥ Pitääkö kumppanin olla korkeakoulutettu? ♥ Supertehokas pakaratreeni ♥ Milloin on aika luovuttaa? ♥ Aina sä seurustelet♥ Sunnuntain fiiliksiä & päivän ajatus ♥ Rasvaa polttava porrastreeni ♥ Saako halvalla hyvää?♥ Avautuminen ♥ Stressiä ja kyyneleitä ♥

Kuvat: Jutta Hirsimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *